24 Eylül 2014 Çarşamba

Çocuklar ve hazır gıdalar

Prof. Dr. Ahmet Aydın: Şu anda çocukların en fazla yediği; Hamburgercilerde verilen yemekler, kola, gazoz ve meyve suları, gofret ve çikolatalar, cipsler, meyveli yoğurt ve meyveli sütler... İngiltere okul kantinlerinde bu gibi yiyeceklerin satılmasını seneler önce yasakladı.
Bu gıdaların ortak yönü hızla emilen şekerlere sahip olmaları. Bir uyuşturucu madde gibi çocuklara veriliyor. Çocuklar da kısa bir süre içinde bu şekerleri ruhsal ve bedensel çeşitli hastalıklara çeviren makinelere dönüşüyorlar. Çocuklara yönelik gıda reklamları büyük ölçüde kısıtlanmalı. Okul kantinlerinde abur cubur gıdalar, kolalar ve diğer gazlı meşrubatın satışı yasaklanmalı.
Anneler çocuklarına beslenme çantaları hazırlamalı. Daha büyük çocuklar sefertası ile evden okula yemek getirmeli. Okul yemekhanelerinde kaliteli yağlarla yapılmış tencere yemeklerinin yapılmasını sağlamalıyız. Makarna, pilav, beyaz ekmek, börek, cips, kek gibi tahıldan zengin yiyecekleri iyice azaltmalıyız.

Kaynağı ve daha fazlası: (Tıp ve sağlık sektöründeki yanlışlar, hatalı beslenme, ilaçlar, kalp ve kolesterol)
http://www.haber7.com/genel-saglik/haber/893532-hekimler-de-isyanda-tip-bu-degil

Yazar:

Araştırıp sorgulamayı seven, ruhsallık ve maneviyatı önemseyen şüpheci blog yazarı. Arayış ve yolculuğunu Türkiye'nin en samimi uyanış portalında paylaşıyor.

0 yorum:

Not: Yalnızca bu blogun üyesi yorum gönderebilir.